Everbeek

ūüć∑ Verkenners Werner & Myriam ūüć∑

Er zijn in de Vlaamse Ardennen heel wat pittoreske dorpjes te vinden. Dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, waar je nog heerlijk kan genieten van de rust en de natuur tijdens een wandeling. Maar waar je ook tijd kan maken voor een lekkere maaltijd in een lokaal restaurant. 

Restaurant In de Kroon, Mullem

1. Mullem (Oudenaarde)

Mullem is één van de meest pittoreske kasteeldorpen in Vlaanderen. Het dorpje is uniek, de gele huisjes rondom het kasteeldomein maken het uitzicht heel idyllisch.  

Horecatip: Restaurant In De Kroon

In dit landelijke restaurant kan je ’s avonds terecht voor een lekker hapje en drankje (uitgebreide bier- en wijnkaart). Op zondagnamiddag is ook de tearoom open.

Adres: Mullemstraat 15, 9700 Oudenaarde
Open: do tem za: 18u-21u / zo: 11u45 ‚Äď 21u (tearoom tussen 15u en 17u30)

Wandeltip: Rooigemsebeekroute (3, 6 of 13 km)

De Rooigemsebeek wandelroute start in het prachtige dorpje Mullem (Oudenaarde). Starten in Wannegem (Kruishoutem) of Huise (Zingem) kan ook. Ze maakt gebruik van eeuwenoude voetwegen, die in de jaren negentig in ere zijn hersteld. Het traject is 13 km lang, maar er zijn verkorte versies mogelijk tot 3 of 6 km. 

Download de route

 
Kasteel ten Bieze, Beerlegem @thomas_vanderbeke

2. Beerlegem 

Het kleine Beerlegem is één van de 12 dorpjes die samen de gemeente Zwalm vormen. Het is vooral bekend door het kasteel ten Bieze. De lange beukendreef vanuit het dorpscentrum naar het kasteel is een pareltje met eeuwenoude bomen. 

Horecatip: Restaurant De Klokke

Deze authentieke tea-room en restaurant is een echte aanrader voor levensgenieters. Er staat zelfs een wandelroute menu op de kaart!

Adres: Beerlegemsebaan 55, 9360 Beerlegem (Zwalm)
Open: do-za: vanaf 18u / zo: 12u-18u

Wandeltip: Langs charmante dorpen (10,9 km, verkorte lussen van 4,1 km en 6,6 km)

Deze prachtige wandeling neemt je mee op verkenning langsheen de Munkbosbeek. Naast akkers, bosjes en grasland vind je langs de beek ook charmante dorpjes zoals Dikkele, dat bekend staat als één van de mooiste dorpen van Vlaanderen.

Download de route

 
Staminee 't Fameus Verleden, Everbeek-Beneden

3. Everbeek-Beneden

Dit afgelegen dorpje vlakbij de taalgrens behoorde tot 1963 bij Walloni√ę. Verwar het niet met Everbeek-Boven, dat dichterbij de gemeente Brakel ligt. Ben je op zoek naar ongerepte natuur en stilte? Kom dan zeker naar hier!

Horecatip: ‚Äėt Fameus Verleden

Dit stamineetje is al sinds begin vorige eeuw dé ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners. De huidige eigenaars kozen voor diezelfde authenticiteit. Je kan hier terecht voor een uitgebreide bierkaart en lekkere maaltijden.

Adres: Nestor Debeckstraat 14, 9669 Everbeek-Beneden (Brakel)
Open: do-vr: 18u-22u / za-zo: 10u-22u

Wandeltip: Langs beken en gedichten (10,9 km, verkorte lussen van 4,3 km en 7,5 km)

Via de aangeduide knooppunten wandel je langs smalle veldweggetjes, kronkelende paadjes en kabbelende beekjes. 

Download de route

3x Wandelen langs pittoreske dorpjes

Werner & Myriam
Werner & Myriam

Werner & Myriam reizen samen de wereld rond. Van Namibi√ę tot Finland en van Frans-Polynesi√ę tot Ecuador ‚Ķ ze zijn er al geweest. Op hun reisblog¬†Dichtbij & Ver Weg¬†schrijven ze graag over de leuke en minder leuke aspecten van het reizen en houden ze hun lezers op de hoogte van evenementen, nieuwigheden en trends i.v.m. reizen en gastronomie, zowel Dichtbij als Ver Weg.

Meer over Werner & Myriam >>