Bois Joly Ronse
Retroronde, Oudenaarde - credits (c) peleton

Zaterdag 15 en zondag 16 juni Retroronde - Oudenaarde

De Retro Ronde van Vlaanderen is een onderdeel van een heus Retro weekend in Oudenaarde. Niet alleen fietsers, maar ook niet-fietsers kunnen zich een weekend lang laten onderdompelen in de schone oude tijd met een heleboel randanimatie (wielerrommelmarkt, Retro Dansfeest, Koers op Rollen, Retromarkt...) op verschillende pleinen in centrum Oudenaarde. Grijp je wollen trui uit de kast, blink op dat stalen ros en kom genieten van de koerssfeer van weleer !

Ontdek het programma

Bois Joly, Ronse

Zondag 23 juni Gezinsvriendelijke natuurwandeling Bois-Joly - Ronse

Tijdens deze gegidste natuurwandeling ontdek je één van de mooiste natuurreservaten van de Vlaamse Ardennen: het 'Bois-Joly'. Dit ongerepte bos is een uniek stukje natuur omdat de mens hier moeder natuur zoveel mogelijk de vrije loop laat. De wandeling is bovendien ook geschikt voor gezinnen.

Praktisch:
Vertrek: 14u (duur: 2u)
Vertrekpunt: de zij-ingang van het kerkhof, ter hoogte van Hogerlucht 122, Ronse
Prijs: 3 eur/persoon (kinderen gratis)
Reservatie: toerisme@ronse.be (verplicht, beperkt aantal plaatsen)

Kom meer te weten

Adriaen Brouwer Bierfeesten, Oudenaarde

Vrijdag 28 tot zondag 30 juni Adriaen Brouwer Bierfeesten - Oudenaarde

Met een naam als Adriaen Brouwer is de link naar bier snel gelegd. De bekende kunstschilder schonk niet alleen z'n naam aan een echte Oudenaardse bruine, maar ook aan de gratis Bierfeesten in de stad. Het hele weekend lang kan je genieten van gratis optredens en animatie voor de kinderen. De jaarlijkse Braderie, met meer dan zestig standhouders, staat dan weer garant voor gezellig kuieren en af en toe een biertje op een van de vele Oudenaardse terrasjes.

Bekijk het programma

Tip: Breng een bezoek aan Brouwerij Roman. Schrijf je vooraf in voor een gidsbeurt en maak kennis met de geheimen van het bierbrouwen.

Meer info en reservaties

Wil je na al dit feestgedruis ook blijven overnachten in Oudenaarde? Bekijk dan onze tips voor een zacht bed.

Logeertip

Egmonttasting, Zottegem

Zondag 30 juni Egmonttasting - Zottegem

Tijdens dit foodevent zetten de Zottegemse restauranthouders de lokale en Belgische streekproducten in de kijker. Op het marktplein staat je een culinair verwenmoment te wachten. Iedere bezoeker stelt zelf zijn eigen menu samen met bijpassende wijnen en lokale bieren.

Meer info

Wandeltip: Wandelen in de voetsporen van Julius Caesar en Jan de Lichte

Deze route neemt je mee naar Velzeke. Je wandelt langs knotbomen waar, zo vertelt de legende, Jan de Lichte zich nog zou verstopt hebben. Starten kan in Velzeke, maar er is ook een aanlooproute van aan het prachtige Kasteel van Egmont (centrum Zottegem).

Download de route

4 Evenementen in juni