evenementen mei

In mei zijn er heel wat leuke evenementen in de Vlaamse Ardennen. Wij selecteerden enkele toppers voor jullie:

Koersen in de Groote Oorlog - vanaf vrijdag 4 mei

Klaar voor de rit van je leven? Het CRVV (Centrum Ronde van Vlaanderen) pakt uit met ‘Koersen in de Groote Oorlog’, een unieke Virtual Reality-ervaring die je laat meefietsen met de fietshelden uit WOI. Paul Deman bijvoorbeeld, in 1913 winnaar van de eerste Ronde van Vlaanderen en later spion voor het verzet, François Faber, de eerste buitenlandse Tourwinnaar, die anoniem stierf in de loopgraven, en Hélène Dutrieu, niet alleen de eerste Belgische vliegenierster maar ook een topwielrenster. Behalve op meeslepende verhalen van vergeten helden focust de expo ook het belang van de fiets in oorlogstijden: overal inzetbaar voor het uitvoeren van snelle acties.
 

Boek je VR-rit

Liever écht koersen door de Vlaamse Ardennen? Bestel de Ronde van Vlaanderenroute, drie fietslussen langs het traject van Vlaanderens mooiste wielerklassieker.
 

Omloop Kluisbergen - 12 & 13 mei

Blink die wandelschoenen nog maar eens goed op want dit weekend wordt het Kluisbos opnieuw ingepalmd door vele duizenden enthousiaste wandelaars voor een vernieuwde editie van Omloop Kluisbergen, dé wandelklassieker van de Vlaamse Ardennen. Er zijn diverse wandelafstanden mogelijk, ook voor kinderen. Verder is er ook heel wat randanimatie voor volwassenen én kinderen zoals leuke orkestjes en een roofvogelshow.

Meer info

Week van de korte keten - 26 mei tem 4 juni

Heel wat lokale hoeveproducenten heten je welkom tijdens de Week van de Korte Keten. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen. Bezoek de zelfplukboerderij Erwtjes en Knollen in Zandbergen, proef jenever bij Stokerij van Damme in Oosterzele, volg een kookworkshop bij De Tuin in Landskouter, maak kennis met diverse streekproducten tijdens Proef De Gavers... Er zijn leuke activiteiten genoeg!

Bekijk de activiteiten

Tip: maak een leuke picknickuitstap in de vallei van de Rooigemsebeek
 
 
 

Ambachtenmarkt Velzeke - zondag 27 mei

Duik op 27 mei de geschiedenis in langs de Paddestraat in Velzeke, een begrip bij koers- én geschiedenisfans. Waar ooit een Romeinse heirbaan liep, kan je een hele dag lang flaneren langs kraampjes van de lokale middenstand. Spring zeker ook eens binnen voor een gratis tour door het vernieuwde Archeocentrum en laat je uitdossen als een Romeinse centurion of een jager uit de prehistorie.

Tip: Ga je graag een eindje wandelen in de buurt? Langs het Archeocentrum maak je een ommetje in de voetsporen van de beruchte struikrover Jan de Lichte.

4 evenementen in mei

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.