Picknicken tips

Wandelen en picknicken vormen de ideale combinatie voor een uitstapje in het Wandelwalhalla. De kindvriendelijke Rooigemsebeek wandelroute leent zich perfect voor zo'n uitstap. We geven je een kant-en-klaar stappenplan om jouw picknicktrip in de vallei van de Rooigemsebeek voor te bereiden.

Gezellig picknicken

Picknickrugzak

1. Reserveer je picknickmand

Wil je kennismaken met het lekkers uit de streek of heb je gewoon geen zin om zelf je picknick te maken? Reserveer dan je picknickmand of -rugzak bij Toerisme Oudenaarde. De tas is gevuld met lekkere streekproducten zodat je onderweg geen honger of dorst hoeft te hebben. 

Prijs: 45 eur per mand/rugzak (2 pers.) + 22,50 eur per extra persoon of 14 eur per extra kind (+ waarborg voor mand of rugzak)
Praktisch: reservatie min. 1 dag vooraf via Toerisme Oudenaarde, Stadhuis, Oudenaarde, 055 31 72 51, toerisme@oudenaarde.be

Meer info

Picknickbank Mullem

2. Kies uit 3 gezellige picknickplekjes

Op 3 locaties langs de Rooigemsebeek wandelroute vind je grote picknickbanken zodat je rustig in de natuur kan genieten van je picknick. Je vindt de banken op deze locaties:

- Mullem: dorpscentrum
- Huise: Huisekoutermolen
- Wannegem-Lede: met uitzicht op het dorp

De picknickbanken staan aangeduid op de toeristische kaart van de Rooigemsebeek. Via deze kaart kom je heel wat te weten over de vallei van de Rooigemsebeek. Ze bevat 4 korte wandellussen langs charmante dorpjes en hoeves én biedt naast de picknickbanken ook een overzicht van restaurants, hoeves en logies.

Bestel de gratis kaart

Valleihoeve

3. Pauzeer bij De Valleihoeve

De Valleihoeve is een ideaal rustpunt tijdens je wandeling. Maak hier even tijd om te verpozen op het hoeveterras of de smulschuur (bij slecht weer). Geniet van een lekker stukje verse taart of hoeveijs. De kinderen kunnen zich intussen uitleven op het erf van de boerderij of een kijkje nemen in de stallen. Speel samen een partijtje Valleigolf (boerengolf). In de hoevewinkel kan je bovendien terecht voor diverse zuivelproducten, groenten, aardbeien, scharreleieren en appelwijn.

Open: ma-di-wo-za-zo van 14-19u
Tip: families/groepen vanaf 15 personen kunnen hier een picknickarrangement reserveren

Bekijk hun aanbod

Rooigemsebeek wandelroute

4. Download de Rooigemsebeek wandelroute

De Rooigemsebeek wandelroute start in het prachtige dorpje Mullem (Oudenaarde). Starten in Wannegem (Kruishoutem) of Huise (Zingem) kan ook. Ze maakt gebruik van eeuwenoude voetwegen, die in de jaren negentig in ere zijn hersteld. Het traject is 13 km lang, maar er zijn verkorte versies mogelijk tot 3 of 6 km. Op die manier kunnen zelfs de allerkleinsten mee op pad. 

Download de route

4 tips voor jouw picknick uitstap

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.