Muziekbos

Zalig tot rust komen tijdens een deugddoend weekendje in de Vlaamse Ardennen. We schrijven een leuk logeeradresje voor en bevelen een prachtige wandeling aan. Wedden dat de batterijen terug opgeladen worden ?

LOGEREN IN EEN BOSRIJKE OMGEVING

Hotel La Sablière, Kluisbergen

Hotel en restaurant La Sablière - Kluisbergen

Aan de rand van het Kluisbos kan je het Hotel en restaurant La Sablière terugvinden. De uiterst gezellige en geriefelijke suites vormen de paradepaardjes van dit hotel. Ook de luxekamers getuigen van smaak en bieden elk hedendaags comfort.

Boek je verblijf

Wandeltip : Langs de heuvels van de Ronde wandelroute

Je verkent een uniek stukje wielergeschiedenis langs de Ronde Van Vlaanderenstraat waar je 10 mythische wielerhelden leert kennen. Deze wandelroute komt ook door het grote Kluisbos

Download de route 

B&B / Vakantiewoning Het Natuurlijk Genot, Maarkedal

B&B, Vakantiewoning en Ecotuin Het Natuurlijk Genot - Maarkedal

In de buurt van het Koppenbergbos kan je deze ecologische B&B en vakantiewoning terugvinden. 

Boek dit verblijf

Wandeltip: Langs de hellingen van de Ronde wandelroute

Wandel langs enkele legendarische hellingen uit de Ronde Van Vlaanderen. Je komt helemaal tot rust in het Koppenbergbos en het Spijkerbos, met een speelzone voor kinderen in het midden van het bos. 

Download de route 

B&B Het Stille Genoegen, Opbrakel

B&B Het Stille Genoegen - Opbrakel

Het Stille Genoegen is een gerenoveerde hoeve die gelegen is op de taalgrens, tussen de heuvels van de Vlaamse Ardennen en de natuurpracht van Pays Des Collines. Vlakbij kan je kennis maken met het mooie Brakelbos.  

Boek dit verblijf

Wandeltip: Brakelboswandelroute

Dit is een rustige wandeling in de wandelgemeente bij uitstek: Brakel. De bronnen van de Zwalm zijn nooit verraf en zorgen voor een echt pareltje in de natuur. 

Download de route

Vakantiewoningen Eyndevelde, Herzele

Vakantiewoningen Eyndevelde - Herzele

Je logeert in een strakke vakantiewoning in de buurt van het natuurgebied Duivenbos. Eyndevelde bestaat uit 6 vakantiewoningen die zowel individueel als in groep te boeken zijn. De hele zijvleugel staat als groepsruimte ter beschikking. Er is ook een Kid's cave: een ruimte ingericht voor de kinderen met airhockey, tekenmateriaal, gezelschapsspelletjes etc...

Boek dit verblijf

Wandeltip: Sint-Lievensroute lus 2

Deze wandeling is een echte natuurwandeling in en om het natuurgebied Duivenbos. Je kunt deze wandeling ook uitbreiden met de eerste lus van deze route. Deze beide routes samen doen de dorpen Sint-Lievens-Esse, Sint-Antelinks en Steenhuize-Wijnhuize aan. 

Download de route

 

 

4 x Logeren nabij een bos

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.