Zwalmmolen, Zwalm

Ontdek 4 prachtige locaties 

Open Monumentendag is het grootste monumentenfeest van Vlaanderen. Honderden monumenten openen op zondag 8 september 2019 gratis de deuren.

Hieronder kan je alvast enkele toppers ontdekken in de Vlaamse Ardennen:

Archeocentrum, Velzeke

1. Brood en spelen - Velzeke

In het openluchtpark slaat een Romeins legioen opnieuw zijn tenten op. Sluit bij hen aan, leer hun wapens kennen en raak vertrouw met tactiek en verdediging, onmisbaar wanneer de legionairs het opnemen tegen man en paard.

Op regelmatige tijdstippen maakt u het mee vanop de eerste rij :

- Zat. 7/9: 15u en 17u15
- Zon. 8/9: 11u, 15u en 17u15

Meer info

 

Pam Ename, Oudenaarde

2. Ridders in de Abdij - Ename

Een middeleeuws kampement op de abdijsite! Bezoek de smidse en de kruidenvrouw, zwaai zelf met zwaard en schiet met een boog, zie hoe wol bewerkt wordt en bewonder de maliënbreier! Steenkappen, een schavot testen, een middeleeuws stoofpotje in elkaar flansen, een mega zeepbel blazen... op Open Monumentendag kan dit allemaal.

In het Erfgoedcentrum (gelegen op dezelfde site) leest jeugdauteur Marieke Van Hooff voor uit Barones Van Stippeltje. Inschrijven hiervoor kan via erfgoedcentrum@oost-vlaanderen.be of 055/30 03 44. 

Meer info

De Zwalmmolen, Munkzwalm

3. Molens - Oosterzele, Zwalm en Kruisem

De Vlaamse Ardennen is bijzonder rijk aan molens. Op Open Monumentendag verwelkomen de vrijwillige molenaars en molengidsen je graag in de Windekemolen (Oosterzele), de Zwalmmolen (Zwalm) en Meuleken 't Dal (Kruisem). Ze geven gratis uitleg en demonstraties. Ook heel fascinerend voor kinderen. 

Tip : Watermolenfietsroute - Zwalm
Verken de prachtige molens langs de Zwalm via deze pittige fietsroute.

Meer info

 

 

Belevingscentrum, Ronse

4. Les je dorst in het Museumcafé - Ronse

Ronse heeft een gloednieuw onthaal- en belevingscentrum, en dat wordt gevierd. Vlij je neer aan het Museumcafé en geniet van een verfrissend streekbiertje. Het museumcafé is ook de ideale uitvalbasis om het museum voor textiel te bezoeken. Er is die dag heel wat te beleven in Ronse, zo kan je een geleide stadswandeling doen, een demonstratie van een drukpers meemaken, een brocantemarkt met muzikale omkadering bezoeken enz...

Meer info

 

Het volledige overzicht van te bezoeken monumenten kan je hier terugvinden

4 x Open Monumentendag

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.