Molen Ter Sleepe

De Vlaamse Ardennen kenmerkt zich door de vele molens in een prachtig landschap. Deze unieke logeerplekken zijn voormalige molens die nu ingericht zijn als logies.  

LOGEREN IN MOLENS

Molen Ter Sleepe, Maarkedal

Vakantiehuis Molen Ter Sleepe - Maarkedal

Vakantiehuis Molen Ter Sleepe is gevestigd in een omgebouwde molen en kijkt uit op de landelijke omgeving. De molen heeft een ronde slaapkamer met 360° uitzicht. Onder het dak is een badkamer met een stijlvol dubbel bad met uitzicht op de omgeving. 

Boek je verblijf

Wandeltip: Langs de hellingen van de Ronde wandelroute

Wandel langs enkele legendarische hellingen uit de Ronde van Vlaanderen zoals de Kortekeer, Rotelenberg en Koppenberg. Je komt helemaal tot rust in het Koppenbergbos en het Spijkerbos. Voor de kinderen is er een speelzone in het midden van het bos.

Download deze route

 

 

De Reus Van Horebeke, Sint-Kornelis-Horebeke

Vakantiewoning De Reus Van Horebeke - Sint-Kornelis-Horebeke

De Reus van Horebeke is een gerestaureerde windmolen die nu dienst doet als vakantiewoning. De binneninrichting is sober en rustgevend maar alle moderne voorzieningen zijn aanwezig. Voor de restauratie van de windmolen werd er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ecologische en duurzame materialen.

Boek dit verblijf

Wandeltip : Rond de Haaghoek

De vakantiewoning ligt pal op deze mooie route van 11,2 km lang. De Haaghoek is de bekende kasseistrook in Horebeke en werd al door heel wat renners bedwongen. Het is dan ook een vast onderdeel van heel wat voorjaarsklassiekers die door de Vlaamse Ardennen komen. Deze wandelroute brengt je van de charmante dorpskern van Sint-Maria-Horebeke en Sint-Kornelis-Horebeke via de Haaghoek en Leberg naar het kasseidorpje Zegelsem. Rustige wandelwegen en prachtige uitzichten troef!

Download deze route

Molen Ter Walle, Geraardsbergen

Gastenverblijf Molen Ter Walle - Geraardsbergen

Molen Ter Walle is een bovenslag watermolen, waarvan de sporen teruggaan tot in de 14de eeuw. De molen werd ingrijpend gerestaureed en gemoderniseerd voor logies. Molen Ter Walle ligt in Zarlardinge, een verblijf in een pittoresk dorpje en tevens ook gelegen op de taalgrens. Deze B&B heeft 6 slaapkamers, 6 badkamers, een uitgebreide keuken en een aangename eetruimte. Ontbijten kan op de verschillende terrassen in de uitgebreide tuin.

Boek dit verblijf

Wandeltip : Langs beken en gedichten

Deze wandeling komt voorbij Everbeek-Beneden, Zarlardinge en Goeferdinge. De wandelroute van 10,9 km is inkortbaar tot 2 lussen van 4,3 km en 7,5 km.

Download deze route

 

 

Nieuwpoortmolen, Zottegem

Vakantiewoning Nieuwpoortmolen - Zottegem

De bijzondere vakantiewoning is van oorsprong een graanwindmolen. De nu nog overgebleven molenromp is omgetoverd en ingericht als comfortabel vakantieverblijf waar je veel privicy geniet. Vanuit de serre en het terras kan je genieten van de omringende natuur en kijk je uit over het mooie landschap.  

Boek dit verblijf

Wandeltip: Cotthem wandelroute

Men verkent bij deze route de landelijke gemeente Sint-Lievens-Houtem en het gehucht Cotthem. Men komt voorbij de dorpjes Oombergen en Hillegem. Wandel aan de voet van de 83m hoge Baleiheuvel over een Romeinse heirbaan en langs talrijke kerk- en voetwegels. 

Download de route

 

4 x overnachten in molens

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.