Maak je op voor een gezellige herfstvakantie in de Vlaamse Ardennen. Wij selecteerden hier alvast 5 leuke uitstapjes.

Gezellig uit

Halloweentocht, De Gavers

Halloweentocht in De Gavers (Geraardsbergen)

Op zaterdag 27 oktober kan je opnieuw sidderen en beven in De Gavers in Geraardsbergen! Tijdens een wandeling van vier kilometer rond de vijver geniet je van griezelacts, dansshows, vuurspektakel en gratis proevertjes van o.a. Lekker Oost-Vlaams
 
Tip: In dit provinciaal domein aan de voet van de Oudenberg kan je tijdens de herfstvakantie dagelijks terecht in het Gaversbad. De kinderen kunnen zich ook uitleven op de grote speeltuin. Wie liever de rust opzoekt kan de omgeving verkennen via één van de uitgestippelde wandelroutes.
 

Meer info

 

Halloweenweekend, The Outsider

Halloweenweekend bij The Outsider (Oudenaarde)

Op 27 en 28 oktober zit het avonturenpark in een Halloween-jasje. Je kan de verschillende activiteiten beleven samen met heuse moerasgeesten. Je krijgt bovendien 15% korting indien je jezelf griezelig verkleedt.
 
Tip: Gedurende de hele herfstvakantie is dit park elke dag open en dus een ideale plek voor liefhebbers van avontuur en buitensport! Dé blikvanger van het park is de 16 meter hoge klimtoren. Een uitdaging voor echte durfals. Minder grote waaghalzen (en kinderen vanaf 6 jaar) kunnen zich uitleven op het blotevoetenpad of het speleoparcours. De laserbattle is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. 
 

Meer info

Bos 't Ename, Ename

Provinciaal Archeologisch Museum Ename

Ontleen tijdens de herfstvakantie een gezinsrugzakje en ontdek de fauna en flora van het historische bos 't Ename. Schaaf je kennis over de Middeleeuwen bij in het museum. Voor kinderen zijn er bovendien aangepaste audiogidsen, bolderkarren en gezinsvaliesjes voor een leuke dorpsverkenning. 
 
Tip: Verken het historische dorp en download de gratis wandelroute  'Van dorp tot bos met Adriaen Brouwer'.
 

Meer weten

Kluisbos, Kluisbergen

Het Kluisbos (Kluisbergen)

Het Kluisbos is een topplek om tijdens de herfstvakantie met je kinderen heen te gaan. Ze kunnen er ravotten, wandelen en lekkere pannenkoeken eten. Lees het verhaal van Lien die er samen met een jonge speurder 'herfstschatten' ging zoeken. 
 

Meer info

Bois Joly, Ronse

Bois Joly (Ronse)

Op zondag 4 november kan je één van de mooiste natuurreservaten van de Vlaamse Ardennen verkennen. Trek jezelf en je kids stevige wandelschoenen aan. Een ideaal moment om samen te genieten van de natuur.
Wel vooraf inschrijven!
 

Tip: In Ronse valt er altijd wat te beleven voor kinderen. Bekijk hun aanbod hier.

Meer info

5 tips voor de herfstvakantie

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.