Muziekbos Ronse

Stapschoentjes aan en wandelen maar!

Aah, niets leuker dan een dagje de bossen intrekken met je kleine wervelwinden. Een frisse neus halen, dennenappels zoeken en verstoppertje spelen achter dikke bomen. Of simpelweg samen genieten van het bos.

Daarom stippelden we 5 superleuke wandelingen uit die je samen met je kinderen kan doen. Geen "Mama, is het nog lang?" of "Papa, mijn voeten doen pijn!". Wél hapklare wandelingen - niet te lang, niet te kort. Boordevol ontdekkingen en natuurlijk: met tal van plekjes voor een leuke en gezellige picknick met het hele gezin.

Iedereen klaar? Stappen maar !

In de Vlaamse Ardennen vind je bossen en natuurgebieden bij de vleet. En gelukkig ligt er vlakbij vast een taverne of restaurant waar je achteraf lekker kunt bijtanken. Maar eerst: de hort op met de kleinste stappers. Een eerste stop: Ename

Bos 't Ename, Oudenaarde

Bos 't Ename - Oudenaarde

Met 4,6 km valt deze route reuze mee voor klein en groot. Je start in hartje Ename en wandelt naar het bos vlakbij. In de wandelgids Woudlopen ontdek je de volledige route.

Beleef wonderlijke verhalen van vroeger, weelderige natuur én lekker eten. Op deze wandeling wordt het op een schoteltje voor je geserveerd. Bovendien zullen de mini's zalig genieten van het magisch bos.

Ga naar de route

Rooigemsebeek, Oudenaarde-Kruisem

Rooigemsebeek wandelroute - Oudenaarde en Kruisem

De originele wandelroute tikt aan tot 13 km. Maar afhankelijk van je gezelschap kan je dat afzwakken tot 6 of 3 km - zeker doenbaar, toch? Trek naar Mullem en start aan de kerk. Je trekt langs kasteeldomeinen en windmolens. Er is voor iedereen genoeg te zien én te beleven. Je kan onderweg zelfs de typische torens van Gent spotten in de verte. En wanneer het tijd is voor een lekkere picknick, schuif je aan bij een van de vele picknicktafels onderweg.

Ga naar de route

Natuurgebied De Nuchten, Geraardsbergen

Langs Gavers en Nuchten - Geraardsbergen

In Geraardsbergen begint een uitdagende en speelse wandeling waar je kleine stappers voluit van zullen genieten. Je trekt eropuit richting Domein De Gavers. Daar vind je onder meer een speeltuin waar de eerste overdaad aan energie opgebruikt kan worden.

Volgende stap: natuurgebied De Nuchten, dat je verkent vanop een leuk knuppelpad. Spot samen vogels, geniet van de prachtige natuur en blaas achteraf uit in een eetcafétje in de buurt. Let wel: met 14 kilometer is dit een stevig tochtje. Maar gelukkig kan je 'm mooi in twee delen als je dat wilt.

Ga naar de route

Speelzone Muziekbos, Ronse

Muziekboswandelroute - Ronse

Een bos vol muziek? Nee, echt niet. Maar wél een bos dat helemaal het ontdekken waard is, vol prachtige natuur, uitdagende heuvels om te beklimmen en een Geuzentoren die zo uit een sprookje lijkt geplukt. Vergeet ook zeker het coole speelbos niet te bezoeken: een uitgestrekte speelstrook waar je kindjes kunnen klimmen, klauteren, ravotten, kampen bouwen en véél meer. Achteraf puf je uit met een ijsje, een frisdrankje of - ook aan mama en papa is gedacht- een streekbiertje.

Ga naar de route

Waterspelelement Zwalmmolen, Zwalm

Langs de Zwalmbeek - Zwalm

Slingerend in het landschap ligt de Zwalmbeek. Dit prachtige stukje Vlaamse Ardennen verovert meteen je hart. Zeker als je de pittoreske watermolens langs de oevers van het water ziet liggen. Ga jij voor de 13 kilometer lange tocht - of kies je eerder voor de ingekorte versie van 5,5 kilometer? Bezoek de Zwalmmolen en speel met water op je tocht.

Ga naar de route

 

Vlaamse Ardennen: altijd een succes bij de kleine ontdekkers
De Vlaamse Ardennen hebben bakken leuke activiteiten te bieden. Het is dan ook de gedroomde streek voor een dagje avontuur met de kleintjes. Weet jij al welke kindvriendelijke wandeling jij zal kiezen? Met welke wandeling je ook start: vergeet zeker je picknick niet!

5x kindvriendelijke wandelroutes in de Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.