Huis Beaucarne

De nazomer is net begonnen, ideaal om er nog even op uit te trekken in eigen land. Wij lijsten de evenementen op waar je het nog even heel warm van zal krijgen.

Nazomerse evenementen

Onthaal- en belevingscentrum 'Hoge Mote', Ronse

Zondag 9 september Open Monumentendag

Zondag 9 september is het weer zover: Open Monumentendag! De Vlaamse Ardennen heeft heel wat architecturale & culturele parels in de regio en die zetten met z'n allen de deuren wijd open om jullie te ontvangen. Wij geven je alvast onze 2 toppers mee. Onderaan vind je een link naar alle te bezoeken plekjes!

Openstelling nieuw belevingscentrum Hoge Mote – Ronse

Bezoek het gloednieuwe onthaal- en belevingscentrum, de ‘Hoge Mote’. Het bezoekerscentrum geeft een uniek en duidelijk overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden en weetjes van de stad en de regio. Bovendien kan je genieten van een prachtig uitzicht op de panoramische toren. Voor de kids wordt randanimatie voorzien.

Open: van 10 tot 18u
Adres: Hoge Mote, De Biesestraat 2, 9600 Ronse

Tip: Beklim ook eens de Hermestoren!

Meer info

 
Feest in de abdij, Ename

Feest in de abdij – Ename

Kom naar deze unieke erfgoedomgeving en beleef een gezellige én leerrijke dag in de onmiddellijke omgeving van de restanten van een groots verleden. Het Archeopark met de tuinen en grondvesten van de oude benedictijnenabdij vormen het kader voor allerlei activiteiten die herinneren aan de fauna en flora van dat verleden. Waan je in de 17de eeuw, wandel langs de oude abdijgracht, bekijk de pas (her)aangelegde groentetuin of flaneer door de boomgaard. 

Open: van 12 tot 18u
Adres: pam Ename, Lijnwaadmarkt 20, 9700 Ename

Tip: Bezoek vlakbij ook Huis Beaucarne!

Meer info

 

Bekijk alle bezienswaardigheden op de website van Open Monumentendag!

Ontdek meer

 
Bloementapijt, Zottegem

14-16 september Feestweekend Egmont – Zottegem

In 2018 herdenken ze in Zottegem 450 jaar Egmont. Tijdens het derde weekend van september staan er heel wat feestelijkheden gepland. Breng een bezoek aan het bloementapijt en maak kennis met het Kasteel van Egmont tijdens het klank- en lichtfestival. Bij het Middeleeuws kamp kom je meer te weten over de periode waar Egmont in leefde. Op zondag kan je een heuse Egmontevocatie meemaken waarbij 10 scènes uit het leven van Lamoraal worden opgevoerd.

Kom meer te weten

 

 
Landskouter

Nog tot 30 september Zoektocht - Oosterzele

Je doorkruist Oosterzele te voet of met de fiets, langs een mooie groene omgeving, charmante dorpskernen en ontdekt de leukste adresjes. Dit en veel meer tijdens de zoektocht door Oosterzele. Je voltooit de zoektocht puur voor de fun of doe mee aan de wedstrijd. De 16,7 km lange lusvormige fietstocht start en eindigt aan het station van Scheldewindeke.

Download de brochure

 

 
Tentoonstelling 'Adriaen Brouwer, Meester van Emoties', Oudenaarde

Vanaf 15 september Tentoonstelling 'Adriaen Brouwer, Meester van Emoties' - Oudenaarde

Dit najaar mag je deze unieke tentoonstelling niet missen. Adriaen Brouwer is een schilder van van wereldformaat, van wie het werk in de allergrootste musea hangt. Voor het eerst worden er van zijn zeventigtal werken een kleine helft samengebracht en dat in zijn geboortestad Oudenaarde. 

Periode: van 15 september t.e.m. 16 december 2018
Open: elke dag van 9u30 tot 18u (op donderdag tot 22u)
Adres: MOU, Markt, 9700 Oudenaarde

Tip: Hou onze volgende nieuwsbriefspecial Adriaen Brouwer zeker in de gaten!

Meer info en tickets

5x Nazomeren

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.