Stokerij Van Damme

In november valt er opnieuw heel wat te beleven in de Vlaamse Ardennen. We selecteerden hier alvast 5 leuke evenementen die je zeker niet mag missen.

Uitstapjes 

Straatbeeld, Geraardsbergen

Straatbeeld (Geraardsbergen, nog tem 25 november)

Ter gelegenheid van 950 jaar stadskeure hangen prints van het Geraardsbergse kunstpatrimonium op 125 muren doorheen de hele stad. Een unieke manier om de stad te verkennen. Haal de gratis infobrochure met plattegrond af op de dienst voor toerisme. Elke zaterdag en zondag om 14u kan je bovendien deelnemen aan een gratis geleide wandelingen. Wel vooraf inschrijven via toerisme@geraardsbergen.be

Tip: Ideaal in combinatie met een bezoek aan het wandtapijt in het Stadhuis

Meer info

 
Koppenbergbos, Oudenaarde

Herdenking Slag om de Schelde (Oudenaarde, 11 november)

Zo'n 100 jaar geleden werd er in en rond de Koppenberg een omvangrijk loopgravencomplex gegraven. Vandaag zijn er nog steeds bomputten en mitrailleursnesten zichtbaar. Op 11 november stelt het Agentschap voor Natuur en Bos het loopgravencomplex open voor het publiek, en dit om de Slag om de Schelde in 1918 te herdenken. Breng ook zeker een bezoekje aan aan de veldkeuken!

Meer info 

 
Winterjaarmarkt, Sint-Lievens-Houtem

Winterjaarmarkt (Sint-Lievens-Houtem, 11-12 november)

De winterjaarmarkt op het immense marktplein van het landelijke Sint-Lievens-Houtem is een echt begrip. Paarden en koeien wisselen er van eigenaar, rassen worden gekeurd en gekroond en na alle transacties stromen de eethuisjes en cafés vol. 

Tip: Ideaal in combinatie met de Cotthemroute. Een absolute aanrader voor wie houdt van trage wegen, mystieke pareltjes en gezellige kroegen.

Bekijk het programma

 
Jeneverstokerij Van Damme, Oosterzele

Dag van de Ambachten in de Stokerij van Damme (Oosterzele, 18 november)

Stokerij Van Damme is een begrip in Oost-Vlaanderen. Hier wordt Balegemsche genever gestookt volgens de ambachtelijke methodes en met de originele beschermde stookinstallatie uit 1862. Op zondag 18 november zal de stokerij vanaf 14u op volle toeren draaien. Stoker Ludo geeft hierbij graag een woordje uitleg. Je kan ook deelnemen aan de geleide rondleiding om 15u30. 

Tip: Degusteer het vakmanschap in het gezellige koffiehuis. 

Meer info

 
Stadhuis, Oudenaarde

Winterwarmte (Oudenaarde, 23-25 november)

Tijdens dit koopweekend worden klanten extra in de watten gelegd bij heel wat winkels in Oudenaarde. Breng een bezoekje aan Toerisme Oudenaarde en laat je verwennen met Adriaen Brouwer hapjes en een Adriaen Brouwer biertje.

Tip: Bezoek zeker ook de Adriaen Brouwer tentoonstelling in Oudenaarde.

Meer info

 

5x Op stap in november

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.