Paasvakantie

De lente is volop in het land. Bovendien staan er deze paasvakantie nog heel wat leuke activiteiten gepland in de Vlaamse Ardennen. Redenen genoeg dus om naar buiten te trekken. We geven je hierbij alvast 5 toffe tips:

Uitstapjes in de lente

De Gavers, Geraardsbergen

1. Provinciaal Domein De Gavers (Geraardsbergen)

Ga samen met je kinderen naar de Gavers. Ze kunnen er zich uitleven op de speeltuin, een balletje slaan op de minigolf, rondcrossen met gocarts en zoveel meer.  Bij mooi weer is een toertje met een pedalo zeker een leuk idee. Elke woensdagnamiddag tijdens de paasvakantie is er bovendien gratis kinderanimatie. Op 16 en 18 april zijn er initiaties boogschieten en muurklimmen. Op zondag 21 april komt de paashaas himself  met paaseieren strooien. Voor de laatste 2 activiteiten moet je wel vooraf inschrijven.
 
 
Hou je het liever wat rustiger, maak dan een mooie wandeling door het domein. Mag de wandeling wat uitdagender zijn? Verken dan de omgeving via de wandellus 'Langs Gavers en Nuchten'.
 
Familiezoektocht, Ename

2. Familiezoektocht (Ename)

Tijdens de paasvakanite kan je in pam Ename terecht voor een digitale zoektocht met heel de familie. Kom zeker langs als je benieuwd bent naar de waarheid over het ei en de link met de geweldige Enaamse geschiedenis. Op zondag 21 april kan je deelnemen aan de paaseierenzoektocht.  

 

Wandeltocht, Brakel

3. Vlaanderens Mooiste Wandeltocht (Brakel)

Op zondag 14 april kan je in Brakel deelnemen aan deze unieke wandeltocht langsheen de mooiste plekjes van deze wandelgemeente.

Mattentaart, Geraardsbergen

4. Dag van de Mattentaart - Geraardsbergen

De Geraardsbergse Mattentaart is hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen. Op zondag 21 april vieren ze in Geraardsbergen een hele dag feest ter ere van hun Mattentaart! Naast de jaarlijkse streekproductenmarkt en demonstraties op de Markt kan je ook deelnemen aan de mattentaartenwandeltocht. Dé ideale gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met dit heerlijke streekproduct.

Meer weten

Je vindt mattentaarten bij alle bakkers in de stad. Enkel op de originele manier bereide taarten uit Geraardsbergen en Lierde mogen de naam Geraardsbergse Mattentaarten dragen, want de Geraardsbergse mattentaart is erkend als Europees streekproduct. 
 
Een veel gestelde vraag in Geraardsbergen is: “Waar kunnen we nu de beste mattentaarten kopen?” Het antwoord is simpel: er is geen ‘beste’ of ‘enige echte’ mattentaart. Ze zijn allemaal even echt en lekker, maar toch net iets anders. Via de mattenkaart kan je zelf op culinaire ontdekkingstocht gaan.
 

 

Montmarktje, Zwalm

5. Montmarktje (Zwalm)

Kom op maandag 22 april naar dit gezellig Bio-marktje op het kerkplein van Roborst (Zwalm) en proef er van talrijke lekkere lokale producten. Dit is een ideale gelegenheid om kennis te maken met heel wat eerlijke, gezonde, kwalitatieve (bio-)producten uit de Vlaamse Ardennen. Lokale kunstenaars en oude ambachten komen ook ruimschoots aan bod. De sfeer wordt opgevrolijkt met een vleugje accordeonmuziek.
 
 
Combineer een bezoek aan Montmarktje met de wandellus 'Wandelen tusssen wind- en watermolens'. De wandelroute start in Sint-Blasius-Boekel (een ander pittoresk dorpje in de Zwalmvallei) aan het legendarische café De Vliegende Hollander. Na de steile beklimming van de Molenberg kan je genieten van het uitzicht op de Vinkemolen. Het traject is 9,5 km lang, maar er zijn verkorte versies mogelijk tot 3,7 of 6,3 km.  
 
Tip: Pauzeer in het authentiek eetcafé ’t Hol van Pluto 
 

 

5x Op stap tijdens de Paasvakantie

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.