Volkegembos

Niet te stoppen, die stappers: ga de uitdaging aan!

Voor jou kan het niet intensief genoeg zijn. Wandeltochten? Die moeten voorzien zijn van het nodige pit. Afgekruid met chilipeper en Cayenne. Jij gaat tot het uiterste, bent een niet te stoppen stapper die altijd de verste, meest uitdagende route kiest. En achteraf zak je met plezier onderuit met een lekker bordje en een fris biertje.

Herkenbaar? Perfect! Want of je nu de rust wil opzoeken en jezelf op de proef wilt stellen – of je al je vrienden eens stevig wilt uittesten: deze 5 uitdagende wandelroutes in de Vlaamse Ardennen leggen je het vuur aan de schenen.

 
Muziekbos, Ronse

1. De Wandelwalhalla Challenge

Smeer de beentjes al maar in, want deze 22,6 kilometer lange staptocht leidt je over enkele steile hellingen. Ook op de route: een wondermooi Muziekbos, de geboorteplaats van Hercule Poirot en een toren die je doet denken aan Raponsje. Gelukkig kom je hier en daar nog de nodige horecazaken tegen om even te pauzeren.

Ontdek de Wandelwalhalla Challenge!

 
Koppenberg, Oudenaarde

2. Langs de hellingen van De Ronde

Beklim zelf de legendarische hellingen uit de Ronde van Vlaanderen – zonder twee wielen, als het even kan. Trotseer de Kortekeer, de Rotelenberg én de Koppenberg in een prachtig parcours dat jouw conditie op de proef stelt. Hier tonen de Vlaamse Ardennen zich van hun iconische kant. Vergeet bij al dat wandelgeweld niet even uit te rusten in de gezellige cafeetjes onderweg!

Lees meer over deze route

 
Volkegembos, Oudenaarde

3. Van dal tot top met Adriaen Brouwer

Een route gebaseerd op het leven van een van de grote Vlaamse kunstschilders? Dat levert natuurlijk schilderachtige plaatjes op, van glooiende heuvels en prachtige zonsondergangen. Maar vergis je niet: deze wandelroute is pittig stapwerk. Gelukkig passeer je aan de oudste familiebrouwerij van België, Roman, waar het fameuze Adriaen Brouwer-bier in de ketels pruttelt.

Ontdek nu deze staptocht!

 
Brakelbos, Brakel

4. De Dwaallicht-wandelroute

Dwalen kan óók behoorlijk intensief zijn! Deze tocht leidt je 16,6 kilometer lang op en over de taalgrens. Je verkent het Brakelbos, klimt tot het hoogste punt van La Houppe, doorkruist het Bos ter Rijst en stroomt mee op het ritme van de Maarkebeek. Verfrissend, toch? Maar niet zo verfrissend als een vers uitgeschonken pauzedrankje in een van de gezellige cafés of restaurants op je route.

Leer meer over deze staptocht!

 
Streek GR Vlaamse Ardennen

5. Streek-GR

157 kilometer. En néén, dat is geen typefout. Dit GR-pad leidt je langsheen alle onmisbare locaties in de Vlaamse Ardennen. Oudenaarde, Leupegem, Ronse, Kluisbergen, Michelbeke … Speel haasje-over met de taalgrens, bewonder fenomenale vergezichten, bezoek pittoreske kerkjes en monumenten – en geniet van de gastvrijheid van de lokale horecagelegenheden. Vergeet niet je plekje te reserveren in één van de B&B’tjes onderweg!

Bekijk hier de volledige wandelroute

 
Durf jij het aan?
Tijd voor een échte uitdaging? De Vlaamse Ardennen barsten van de wandeltochten met pit. Hoe ver jij gaat, kies je zelf. Tientallen kilometers of liever de spurt met de straffe hellingen? Kies jouw uitdagende wandeltocht uit en begin maar te plannen! 
 

 

5x Uitdagende wandelroutes

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.