Zwalm

Gastronomisch genieten in het hart van de Vlaamse Ardennen

Vergeet honger en dorst. Zwalm is de gedroomde locatie voor een gastronomisch weekendje weg. 
 
Dit dorp van oude watermolens en charmante wandelpaden staat bekend om z’n fantastische tavernes en restaurants. Hier kom je om van het leven te genieten. Om de streek én je bord met evenveel plezier te ontdekken. 
 

Eerst de benen strekken…

Als je op zoek bent naar een verfijnd evenwicht tussen genieten en ontspannen, dan ben je in Zwalm aan het juiste adres. Laat je inspireren door pittoreske landschappen en eeuwenoude bouwwerken. Kuier langs de Zwalmmolen en de Ter Biestmolen. Snuif de sfeer op bij Klein Zwitserland en stap doorheen de Zwalmvallei richting Munkzwalm.
 
De wandelroute Langs de Zwalmbeek leidt je een dertiental kilometer langsheen de mooiste plekjes van de streek. Wandel nog even voorbij het mooie Kasteel Ten Bieze naar de panoramische uitzichten van de Zwalmberg   en… 
 
Restaurant Ter Biestmolen, Zwalm

… en dan de benen onder tafel op restaurant.

Echte foodies laten zich leiden door het talent van de chef, die met lokale producten de heerlijkste bereidingen op tafel tovert. Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan is Zwalm ongetwijfeld jouw fijnproeverswalhalla. 
 
Ontdek de verrukkelijke gerechten van restaurant de Zwalmmolen of de Ter Biestmolen, waar de geuren je al van ver tegemoet waaien. Laat je verrassen door een eerlijke, pure keuken met respect voor het product. (Of geniet gewoon van een pannenkoek of een ijsje in ’t Hol van Pluto, waar ze koffie serveren met de glimlach – én met taart.)
 
B&B Aire de Repos, Zwalm

Voldaan? Tijd voor rust!

Even de batterijen opladen met een gastronomisch weekendje Zwalm? Dan heb je de stijlvolle logies voor het uitkiezen. De B&B’s in Zwalm zijn immers van hoge kwaliteit. Boek je kamer bij B&B Aire de Repos of B&B De Notelaar
Ontspannen, wandelen, culinair genieten én heerlijk overnachten? Dat moet Zwalm zijn…
 

Een weekendje weg in Zalig Zwalm

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.