Zwalm

Op zondag 6 oktober zetten de Oost-Vlaamse molens hun deuren open, ook in de Vlaamse Ardennen. Combineer de rondleidingen en maaldemonstraties met een wandeling in de prachtige natuur van onze regio!

We geven je hier alvast 3 toplocaties mee:

Oost-Vlaamse molens

Zwalmmolen, Zwalm

Zwalmmolen

Sinds de restauratie van de watermolen in 2016 draait de molen opnieuw. Een bezoekje aan de Zwalmmolen is niet alleen leuk en interessant maar ook lekker! Je wordt er verwend met poffertjes en je kan ook een zakje versgemalen meel mee naar huis nemen. Thuis lekkere molenpannenkoeken maken? Check ;-)

Meer info

Wandelroute 'Langs de Zwalmbeek'

Deze wandelroute is de ideale afsluiter van je bezoek aan de Zwalmmolen. De route is 13 kilometer lang en vertrekt aan de molen zelf. Ontdek de prachtige natuur van Zwalm, oftewel Klein Zwitserland.

Bekijk de route

Meuleken 't Dal

Meuleken 't Dal

Zondag 6 oktober kan je (doorlopend van 10 tot 18u) deze provinciale staakmolen vrij bezoeken. Ook hier zijn er rondleidingen en maaldemonstraties. Wist je dat deze molen één van de oudste maar ook één van de kleinste is van Oost-Vlaanderen? Een unieke kans dus!

Meer info

Wannenlappersroute

Combineer je bezoek aan het Meuleken ’t Dal met onze Wannenlappersroute. Van wilgentwijgen maakte men 'wannen': platte manden om het kaf van het koren te scheiden. Iemand die kapotte wanden oplapte, noemde men een 'wannenlapper'. De wandeling is een vlakke route van 9,5 km.

Bekijk de route

Windekemolen (foto: Anne Deknock)

Windekemolen

Deze molen werd recent terug opengesteld. Er zijn gratis rondleidingen.
 
 

Asselkouterroute

Deze vlakke wandelroute van 13 km neemt je mee naar het zachtglooiende landschap van Munte en Baaigem. Geniet van de rust en het natuurschoon.
 

Oost-Vlaamse Molendag

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.