Archeocentrum Velzeke

De dagen worden terug langer, we houden onze goede voornemens vol, tijd dus om er opnieuw op uit te trekken. We geven je hier alvast enkele tips om de Vlaamse Ardennen te (her)ontdekken:

Uitstapjes met de familie

Geutelingen, Brakel

Begeleide geutelingenwandeling - Elst

Een gids van Vlaamse Ardennen Extra neemt je mee op sleeptouw langs één van de meest pittoreske plekjes in de Vlaamse Ardennen. Als afsluiter mag je zelf jouw geuteling gieten in de bakoven!
 
Wanneer: zondag 17 en 24 februari om 13u30
Waar: Ovenmuseum, Elst
Reservatie: verplicht, deelname 12 euro
 
Tip: Nog tot 10 maart kan je in Els geutelingen eten. Bekijk het volledige programma hier.
 

Inschrijven

Krakelingen, Geraardsbergen

Krakelingen & Tonnekensbrand - Geraardsbergen

Op zondag 24 februari vieren ze feest in Geraardsbergen. Tijdens dit dubbelfeest verjaagt men de winter en verwelkomt men de lente! Samen met duizenden toeschouwers kan je afzakken naar het centrum om de historische stoet bij te wonen. 's Avonds sluit men af naar het hoogste punt van de stad: de Oudenberg. Daar worden tijdens de Krakelingenworp tienduizend krakelingenbroodjes naar het publiek gegooid. Afsluiten doet men met de Tonnekensbrand. Dit vuur wordt door de omliggende gemeenten beantwoord met hun eigen vuurtje: het Walmke Brand. 

Meer info

Tip: Boek een Krakelingenarrangement bij 1 van de 10 deelnemende logies. 

Bekijk de logies 

pam Ename

Krokuskriebels - Ename en Velzeke

Wil je er tijdens de krokusvakantie op uit trekken met je (klein)kinderen? 

Vanaf maandag 4 maart kan je in het Archeocentrum Velzeke terecht voor leuke workshops met je kinderen. Zo kunnen ze o.a. leren potten bakken. Is het mooi weer? Trek dan je wandelschoenen aan voor de wandelroute 'In de voetsporen van Julius Caesar en Jan de Lichte'.

Download de gratis route

De hele krokusvakantie lang kan je een leuke fotozoektocht maken in het pam Ename. Zo ontdek je op speelse wijze de collectie én het verhaal van Ename. Bezoek in Ename zeker en vast ook de archeologische site, de gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en het beschermde bos t'Ename. Daar stippelden we opnieuw een leuke wandelroute uit: 'Wandelen in Bos t'Ename'.

Download de gratis route

 

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan hier nog heel wat leuke tips voor uitjes.

Op stap met de familie

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.