Ijsmolenhoeve

Panorama's waar je adem bij stokt? Ze liggen voor het rapen in de Vlaamse Ardennen. Download de wandelroute. Maar één van de allermooiste vind je bovenop de getuigenheuvel Hotondberg, het hoogste punt van heel Oost-Vlaanderen. Bij helder weer kan je er meer dan 100 kerkjes tellen, tot helemaal in Brugge en Rijsel.

Op deze plekken kan je je volledig laten gaan in de frisse buitenlucht:

Panorama Hotondberg, Kluisbergen

Wandelroute: Op het dak van de Vlaamse Ardennen - 6,5 km Kluisbergen

Op deze pittige natuurwandeling stap je niet alleen langs en door enkele prachtige bossen, je klimt er letterlijk op het dak van Oost-Vlaanderen aan Hotond. 

Weetje: Met honden heeft deze plaatsnaam niets te maken, hij komt hoogstwaarschijnlijk van de oude term 'hoog tond' of hoge begraafplaats.

Start: Molen ten Hotond, Zandstraat 4, Kluisbergen

Download de gratis wandelroute

Onthaal- en belevingscentrum Ronse en de Vlaamse Ardennen, Ronse

Onthaal- en belevingscentrum Ronse en de Vlaamse Ardennen - Ronse

Vorig jaar opende in de Hoge Mote het nieuwe onthaal- en belevingscentrum van Ronse, dé uitvalsbasis om het textielverleden van de stad te leren kennen. En waar beter starten dan in het Must, het textielmuseum op de site? Het bezoekerscentrum biedt ook alle info over wat je in Ronse kan beleven en bezoeken. Zet zeker de unieke Sint-Hermescrypte bovenaan je lijstje!

Adres: Hoge Mote, De Biesestraat 2, Ronse
Telefoon: 055 23 28 16

Kom meer te weten

Ijsmolenhoeve, Ronse

Ijsmolenhoeve - Ronse

Ook 's winters kan je in groep in de Ijsmolenhoeve avontuurlijk overnachten in safaritenten, pipowagens en vakantiewoningen. Voor een portie extra avontuur hoef je niet ver te lopen: leef je uit tijdens een spelletje paintball of doe mee aan de winterwandeling (8 km) en vergaap je aan de prachtige panoramische uitzichten. Onderweg staan medewerkers klaar met weetjes over de streek én lekkere opwarmertjes.

Adres: Kanarieberg 1, Ronse
Telefoon: 055 38 57 67

Bekijk hun aanbod

Wil jij weten langs welke route je deze leuke adresjes tegenkomt?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en download je gratis inspiratiegids '10x overwinteren in het wandelwalhalla vlaamse ardennen'

Download gratis gids

Pieken zonder dalen

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.