Een kindvriendelijke bestemming zoeken voor een dagje weg of een vakantie met jonge kinderen, het is niet altijd evident. De Vlaamse Ardennen wil de ideale uitvalsbasis zijn voor elk gezin, groot of klein. Daarom lijsten we hier enkele tips voor kids in de Vlaamse Ardennen op!

Gezinsvakantie

Planning

Voorbereiding

Ga je fietsen of wandelen? Probeer dan op voorhand zo goed mogelijk in te schatten wat jouw kind aankan. Neem je best een korte route of ga je voor een route met veel stopplaatsjes?

TIP: Met de nieuwe wandelnetwerkkaarten kan je via het knooppuntensysteem een eigen route uitstippelen, bepaal zelf waar en hoelang je wandelt!

Bestel ze hier

Handsfree

Handsfree

Een baby meenemen op uitstap is leuk maar niet altijd praktisch. Wil je een route wandelen die ook uit onverharde wegen bestaat, dan is een kinderwagen misschien niet de beste optie.

TIP: Kies eens voor een draagzak. Jij hebt je handen vrij en je baby heeft geen last van de hobbelige wegen: win-win! Liefst een model waar je baby naar voren kijkt, zo geniet hij/zij ook mee van de prachtige natuur ;-)

Plan B

Plan B

Tijdens je verblijf in de Vlaamse Ardennen wil je zoveel mogelijk genieten van de natuur. Het zou natuurlijk wel kunnen dat de weergoden deze plannen saboteren. Zorg daarom voor een plan b voor je kids! Waar zijn de beste indoor recreatiemogelijkheden in de Vlaamse Ardennen en welke B&B/vakantiewoning/hotel biedt extra faciliteiten aan (bv. een zwembad of speelhoek)? Is er misschien een boerderij in de buurt?

TIP: ga zwemmen in het Provinciaal Domein De Gavers, ontdek de wielergeschiedenis van de Vlaamse Ardennen in het Ronde Van Vlaanderen Centrum of bezoek de Sint-Hermeskerk en –crypte in Ronse

5 must do's

Tips voor kids

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.