Haaghoek

Kom wandelen in de het mooie gebied rond de Haaghoek, dé bekende kasseistrook in Horebeke. De Vlaamse Ardennen verwelkomt je graag langs de mooie route.

Wandelen rond de haaghoek

Deze bekende kasseistrook werd al door heel wat renners bedwongen. Het is dan ook een vast onderdeel in diverse voorjaarsklassiekers die door de Vlaamse Ardennen komen. 2 kilometer lang daveren de fietsen over deze lastige kasseistrook die nadien overgaat in de Leberg. Deze wandelroute brengt je van de charmante dorpskern van Sint-Maria-Horebeke en Sint-Kornelis-Horebeke via de Haaghoek en Leberg naar het kasseidorpje Zegelsem. Rustige wandelwegen en prachtige uitzichten troef!

Download de gratis route

Protestantse kerk, Korsele (Horebeke)

1. Ontdek Korsele

In het gehucht Korsele bevindt zich de Geuzenhoek, het enige protestantse dorp in Vlaanderen. Het dorpje ademt historie uit en is daarom zeker een ommetje waard. Kom meer te weten over de protestantse gemeenschap én de volksschrijver Abraham Hans in het kleine maar fijne museum.

Protestants historisch museum A. Hans

Eetcafé Den Drijhaard, Zegelsem (Brakel)

2. Pauzeer in Eetcafé Den Drijhaard

Het gezellige eetcafé Den Drijhaard ligt aan de kerk van het kasseidorpje Zegelsem. Je kan er genieten van een typisch streekbiertje maar ook de lekkere toeristenmenu's zijn een echte aanrader.

Open: wo-vr: vanaf 11u30 / za-zo: vanaf 10u30
Adres: Sint-Ursmarsstraat 33, Zegelsem (Brakel)

Plan je bezoek

Hotel-Restaurant Horenbecca, Sint-Maria-Horebeke

3. Slapen bij Hotel Horenbecca

Dit charmante hotel ligt in de beschermde dorpskern van het landelijke Horebeke. Na een stevige wandeling kan je er genieten in de uitgebreide wellness met o.a. een sauna en hottub. Uitgebreid dineren met een seizoensgebonden menu kan in de gezellige bistro met tuinterras.
 

Boek je verblijf

Wandelen rond de Haaghoek