De herfst gaat nu écht van start. De Week van het Bos (8-15 oktober 2017) geeft het startsignaal van dit prachtig seizoen. Met het thema ‘De natuur beweegt ons allemaal’ ligt de focus op bewegen in de natuur. Wij geven je graag onze favoriete buitenactiviteiten mee!

ECOSNOOZE

Wil je meer te weten komen over het herfstseizoen, alpaca’s en de verwerking van hun bijzondere wol? Dan ben je aan het juiste adres bij Ecosnooze. Als afsluiter maak je een boswandeling in het gezelschap van de alpaca’s. Bucketlist CHECK!

WANNEER  woensdag 11 oktober (14 u)

MEER INFO

NACHT VAN DE DUISTERNIS

Verken het Hotondbos onder begeleiding van ervaren gidsen. Deze avontuurlijke wandeling is gratis maar inschrijven is noodzakelijk. P.S. Als het weer het toelaat, wordt er ook een sterrenkijkmoment voorzien! Cool hé?

WANNEER zaterdag 14 oktober (18u15 – 22u)

MEER INFO

VUURWANDELING

Vrij vertrek tussen 19u en 20u. Bezoek aan 5 vuurplaatsen met vertelling en vuurproevertjes. Kom meer te weten over de vuursalamander, hak- en brandhout en veel meer! Geniet van de vuurproevertjes en beleef een wonderlijke sprookjesachtige avond. Breng een kaars en fluojas mee.

WANNEER zaterdag 15 oktober (19 tot 23u)

MEER INFO

VREEMDE VOGELS

Het Speelbos van Zottegem, oftewel de Zotte Jungle, wordt getransformeerd tot openluchttheater. Op zaterdag 14 oktober speelt hier de voorstelling ‘Vreemde Vogels’, om 11u en om 15u. Op zondag zijn er doorlopend verschillende activiteiten.

WANNEER
Twee voorstellingen op zaterdag 14 oktober (om 11u en om 15u)
Op zondag 15 oktober verschillende activiteiten (doorlopend van 10 tot 17u)

MEER INFO

PAM ENAME

Verken het historische Bos t’Ename met een bosrugzakje. Naast een aantal opdrachten zit er o.a. een verrekijker, waskrijt en een natuurgids in. De rugzakjes kunnen worden uitgeleend in het museum voor een zacht prijsje.

WANNEER 8-15 okt

MEER INFO

Bekijk hier alle activiteiten tijdens de Week van het Bos!

ALLE ACTIVITEITEN

Week Van Het Bos

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.