Beleef je eigen Ronde

De Vlaamse Ardennen zijn sinds jaar en dag het epicentrum van de Ronde van Vlaanderen. Hier barst de strijd los. De mythische wedstrijd op de 14e zondag van het jaar doorbreekt met een virtuoze knal de rust in dit unieke stukje Vlaanderen.

Ronde van Vlaanderen fietsroute

Ronde van Vlaanderen fietsroute

Dankzij de permanent bewegwijzerde Ronde van Vlaanderen fietsroute weten sportieve fietsers het juiste traject te vinden. Drie fietslussen leiden je langs hellingen en kasseien die Vlaanderen al honderd jaar lang beroemd en berucht maken over de hele wereld. Het Centrum Ronde van Vlaanderen is dé centrale start- en aankomstplaats.

> Bestel jouw routekaart

Fiets langs Rondehelden in de RONDE Van Vlaanderenstraat

Op de 14e zondag van het jaar raast de Ronde opnieuw over de kasseien en heuvels van de Vlaamse Ardennen. Een absolute hoogdag voor iedereen met een hart voor de koers! Kies jouw favoriete activiteit en feest mee.

> Fiets langs Rondehelden

Fiets je mooiste Ronde met dé Rondegids

Met de toeristische gids 'De mooiste Rondes' fiets je je eigen sportieve rit langs de knooppunten van de Vlaamse Ardennen. Behalve fietslussen van 42 tot 181 km biedt de pocket een schat aan praktische informatie aan over de Vlaamse Ardennen, info over de toeristische toppers en een compleet overzicht van fietsvriendelijke logies, wielercafés en sportieve evenementen.

> Bestel de Rondegids

centrum ronde van vlaanderen

centrum ronde van vlaanderen

Dit interactief belevingscentrumis opgebouwd rond dé Vlaamse Wielerklassieker bij uitstek. Proef hier van de sfeer en de geschiedenis van Vlaanderens Mooiste. Je kan hier ook terecht voor een natje en een droogje in wielerbrasserie Het Peloton, voor toeristische info aan de balie en voor een origineel wielerhebbeding of retro-koersoutfit in de Rondeshop.

> Plan je bezoek