We brengen de lievelingsplekken en -momenten van échte StapAf'ers in beeld. Dit is het StapAf moment van Wim, een echte ijsbeer! Ontdek zijn StapAf moment in onderstaand filmpje. Bekijk ook zijn 3 tips in de buurt van Geraardsbergen!

StapAf tips aan Domein De Gavers

de ijsberen in actie

Gaan ijsberen lijkt voor velen eerder een kwelling, maar voor Wim De Saeger betekent een winterse duik een moment van pure rust. Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen is voor hem het perfecte plekje om de stress van het dagelijkse leven even te vergeten. Een plaats waar niets moet en waar de mooie natuur voor een zekere sereniteit zorgt. Geen wonder dus dat Wim hier samen met vrienden komt genieten van de ongedwongen sfeer, of hij nu het koude water induikt of een deugddoende wandeling maakt rond het meer.

1. Wandel de Muur omhoog

Wandelaars die open staan voor een pittige uitdaging, zitten goed in Geraardsbergen. Op de wandelroute Op De Flanken Van De Muur wandel je over de Bosberg (het hoogste punt van het Raspaillebos) en de legendarische Muur. Aan de top geniet je van het weidse uitzicht over de regio. Deze tocht van 11,5 km begint aan bezoekerscentrum De Helix, dat je op een creatieve manier aanzet tot milieuvriendelijk gedrag.

Download de route

Manneken Pis Geraardsbergen

2. Bewonder de echte Manneken Pis

Iedereen kent Manneken Pis als een bezienswaardigheid in Brussel, maar de originele versie vind je in Geraardsbergen! In dit museum vind je naast verschillende beeldjes ook de talloze outfits (meer dan 300!) die het Manneken door de jaren heen verzamelde. Een uniek museum voor jong en oud!
 
B&B Eyckenmolen

3. Zalig slapen in hartje Vlaamse Ardennen

In het landelijke Lierde, tussen Brakel en Geraardsbegen, vind je B&B Eyckenmolen, een charmante logeerplek met vijf luxueuze gastenkamers. Dit karaktervolle gebouw ligt op een heuveltop en kijkt uit op het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Na een actieve dag kom je helemaal tot rust in de knappe tuin en geniet je van het panoramische zicht over de omgeving. Puur genieten!
 

Wat is jouw StapAf moment? Laat het ons weten!

Mijn StapAf moment

Het StapAf moment van Wim: Provinciaal Domein De Gavers

Wim De Saeger
Wim De Saeger

StapAf'er in beeld