Volg Toni door de Vlaamse Ardennen

Ontdek Vlaanderens mooiste landschap met Toni De Coninck

Schrijver en journalist Toni De Coninck neemt je gedurende het hele jaar mee op pad door de Vlaamse Ardennen. In verschillende reisverhalen vertelt hij je over hoe hij zijn twee grote passies, reizen en gastronomie, beleeft in Vlaanderens mooiste landschap. 

Wandelen, fietsen of gewoon lekker uitrusten en gastronomisch genieten, de Vlaamse Ardennen  bieden het stuk voor stuk. Laat je inspireren en ga mee op pad met Toni.

In het spoor van de ronde

Toni neemt je mee op pad met een groep bevriende wielertoeristen. Samen met Johan Museeuw verkennen ze het legendarische parcours van De Ronde Van Vlaanderen en overnachten ze in de fietsvriendelijke logies Hof ter Kammen.

> Lees Toni's reisverhaal

Fietsen door de (achter) tuin van Eden

Vertrekkend vanuit B&B Cimbarsaca verkennen Rik en Christa samen met Toni de Scheldevallei. Al fietsend genieten ze van de prachtige omgeving die de vallei te bieden heeft. Er is ook tijd voor een bezoekje aan het Provinciaal Archeologische Museum en De Kaaihoeve. Samen sluiten ze hun dag af met een heerlijk hapje en drankje.

> Lees Toni's reisverhaal

PLAN BIER WORDt PLAN A

Het Sprankelend Toeval is één van de vele charmante biercafé’s die de Vlaamse Ardennen rijk zijn. Stephanie, Karen, Luc en Goedele genieten er van het bierarrangement. Samen met Toni verkennen ze langs de Oudenaards Bruinroute de prachtige omgeving. Onderweg houden ze halt bij Brouwerij Roman waar gids Thomas vol overgave het volledige brouwproces uit de doeken doet.

> Lees Toni's reisverhaal

Kinderen Baas

Vakantie hoeft niet altijd ver te zijn, dat is nu net wat Toni zijn twee kinderen Noa en Andres wil aantonen. Met het ganse gezin vertrekken ze richting Oudenaarde, waar hun gezinsvakantie van start gaat. Samen met de handige Op Stap app verkent het gezelschap de prachtige omgeving, onderweg wordt ook tijd gemaakt voor vers bereid hoeveijs en een heerlijke picknick. De vier brengen de nacht door in Hof de Mote, een juweeltje van het hoevetoerisme.

> Lees Toni's reisverhaal

Een weekend vol foodies

Tijdens zijn laatste uitstap door de Vlaamse Ardennen nam Toni enkele kennissen mee om het landschap van de prachtige Vlaamse Ardennen te combineren met enkele gastronomische hoogstandjes. Na enkele culturele bezoekjes aan onder andere Ronse en Geraardsbergen en wandelingen door de heuvels van de Vlaamse Ardennen bezoekt het gezelschap enkele lokale restaurants en koffiebars.

> Lees Toni's reisverhaal