Op stap met vrienden

Wil je er op uit met vrienden of collega’s? En heb je zin in eens wat anders dan een doorsnee citytrip? Aan activiteiten voor binnen én buiten is er geen gebrek in de Vlaamse Ardennen. Van virtueel wandelen tot balletjes slaan!

Op kroegentocht

Liefmans Goudenband, Pater Lieven, Valeir, Adriaen Brouwer, Arend Tripel, … Wie houdt van een stevige schuimkraag voelt zich vast in zijn nopjes in de Vlaamse Ardennen. Liefst 10 brouwerijen  brouwen hier samen bijna 100 bieren, waaronder tal van toppers. Laat je rondleiden tussen de bierketels of stippel zelf je bierroute uit langs de vele authentieke cafeetjes.

Kindvriendelijk wandelen

Wandelen een saaie bedoening? Alvast niet in de Vlaamse Ardennen! De regio ligt bezaaid met leuke plekken en routes waar ook je (klein) kinderen hun hart kunnen ophalen. Vervelen? Nooit van gehoord!

Binnenpretjes

Is het even te koud buiten of zoek je naar een extra activiteit tussen twee regenbuien? Tal van binnenattracties in de Vlaamse Ardennen toveren ook die regendag om in een leuk uitje.

Voetjes onder de tafel

Van hartige mattentaarten en streekbieren tot een niet te versmaden volkse snelle hap. De grootste levensgenieters zoeken met veel plezier de heuvels van de Vlaamse Ardennen op. Proef er van de beste streekproducten in een huiselijke sfeer!

Pieken zonder dalen

Panorama’s waar je adem bij stokt? Ze liggen voor het rapen in de Vlaamse Ardennen. Maar één van de allermooiste wacht je op de windmolen bovenop de getuigenheuvel Hotondberg, het hoogste punt van heel Oost-Vlaanderen. Bij helder weer kan je er meer dan 100 kerkjes tellen, tot helemaal in Brugge en Rijsel.

Gezellig binnen

Koude handen rond een hete mok koffie, je rug vlakbij de knetterende open haard... In de Vlaamse Ardennen vind je meer dan één warm nest om uit te rusten. Warm je na die winterwandeling aan een flinke portie ouderwetse gezelligheid!

Romantisch logeren

Net getrouwd of al een zalige eeuwigheid samen? Vier de liefde! Romantische hotels zijn perfecte rustplekjes, waar alles even alleen rond jullie draait. Een diner bij kaarslicht, een glas cava in je eigen bubbelbad of gewoon gezellig samen bij de open haard… De ideale verwennerij na een romantische winterwandeling!

Sauna & wellness

Wat is er fijner dan lekker binnen kruipen als het buiten vriest dat het kraakt? Een heerlijke hotstone massage of saunasessie na een flinke winterwandeling natuurlijk! Wellnessen is niet alleen zalig ontspannend maar ook nog eens gezond voor lijf en leden. Dubbel prijs dus!

Gastronomisch genieten

Ook wie het gastronomisch graag in hogere sferen zoekt, wordt in de Vlaamse Ardennen op z’n wenken bediend. Liefst 13 restaurants in de regio haalden de nieuwe Gault&Millau, en nog tal van andere chefs doen hier bijzondere dingen achter het fornuis. Smakelijk!