Op stap met vrienden

Wil je er op uit met vrienden of collega’s? En mag het eens wat anders zijn dan een doorsnee citytrip? In de Vlaamse Ardennen valt er binnen én buiten heel wat te beleven. Van rustig winterwandelen tot actieve spelopdrachten!

Op kroegentocht

Een Ename Tripel, Oudenaards Bruin, Steenuilke, Liefmans Goudenband, Buffalo Stout... De streek is trots op de eeuwenlange biertraditie en pakt uit met 10 actieve brouwerijen. Je kan er eentje bezoeken of stippelt zelf een route uit langsheen de verschillende gezellige cafeetjes.

Op gezinsuitstap

Weer of geen weer, in de Vlaamse Ardennen valt er met kinderen altijd wat te beleven. Ze kunnen er buiten ravotten in velden of bossen en leren er spelenderwijs meer over de streek. Je trekt er gezellig op uit met de hele familie. Wedden dat ze erna bijzonder goed zullen slapen?

Binnenpretjes

Is het even te koud buiten of zoek je naar een extra activiteit tussen twee regenbuien? In de Vlaamse Ardennen zijn er ook allerlei alternatieve attracties die een regendag omtoveren in een leuke uitstap voor jong en oud.

Sauna en wellness

Wat is er fijner dan lekker binnen zitten als het buiten vriest dat het kraakt? Een heerlijke hotstone massage of saunasessie na een flinke winterwandeling natuurlijk! Deze winteractiviteit is niet alleen zalig ontspannend maar ook erg gezond. Dubbel genieten! Bye bye, koude voeten!

Outdoor avontuur

Houden weer of wind jou zelfs in de winter niet tegen? De Vlaamse Ardennen is de ideale streek om er enkele uren of een dag op uit te trekken. Grijp je dikke jas, zorg voor een extra laagje en een stevig paar wandelschoenen of rubberlaarzen. Get out!

Gezellig binnen

Koude handen rond een hete mok koffie, je rug opwarmen aan de knetterende open haard... Na een winterwandeling is er niks fijner dan een portie ouderwetse gezelligheid.

Romantische logies

Net getrouwd of al erg lang samen? Romantische hotels zijn perfecte rustplekjes, waar alles even alleen rond jullie draait. Een diner bij kaarslicht, een glas cava in je eigen bubbelbad of gewoon gezellig samen bij de open haard… De ideale verwennerij na een romantische winterwandeling!

Genieten aan tafel

Van hartige mattentaarten en streekbiertjes tot fijne culinaire verwennerijen. Van volkse snelle hap tot vijfgangenmenu. De grootste levensgenieters en chefs trekken zich met plezier terug in de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Je ontdekt er de beste streekproducten in een huiselijke sfeer.

Kuieren langs kunst

Schilderachtige heuvels, kronkelige wegen… Ook kunstenaars als Valerius De Saedeleer, Jean Milo en Edgard Tytgat werden aangetrokken tot de natuurpracht van de Vlaamse Ardennen. Je vindt er hun werk en dat van hedendaagse kunstenaars terug in de gezellige galerijen en brocante winkels.