winterweekend Vlaamse Ardennen

De winter is hét ideale seizoen om in alle rust te komen wandelen in de Vlaamse Ardennen. Neem wat gas terug, maak tijd voor elkaar en geniet van het prachtige landschap!

Bekijk onze 5 tips voor een winters weekendje weg in de Vlaamse Ardennen:

Belevingscentrum met panoramatoren, Ronse

Ontdek Ronse met kinderen

Ronse is écht een stad op kindermaat. Samen met je kinderen kan je er heel wat leuke activiteiten ondernemen. Van een plezante kinderzoektocht doorheen het stadscentrum tot ravotten op de klauterboomstammen in het Muziekbos. Als kers op de taart logeer je in de op en top kindvriendelijke B&B Hoeve De Schapenkop.

Bekijk de tips

Drappendries, Maarkedal

Wonderlijk wandelen in Maarkedal

In het hartje van de Vlaamse Ardennen kunnen wandelaars zeker en vast hun hartje ophalen. In deze rustige omgeving zijn er heel wat wandelmogelijkheden. Hou je van een verrassing? Verken dan zeker de Z+ Wandelroute en rust hier en daar uit op een unieke rustbank om te genieten van het prachtige landschap. Ook voor liefhebbers van bossen en natuurgebieden zijn hier wandelroutes uitgestippeld.

Bekijk de tips

Wandelen in Zwalm

Een weekendje weg in zalig Zwalm

Zwalm is dé ideale bestemming voor liefhebbers van een goede leven. Strek eerst je benen Langs de Zwalmbeek en schuif dan je voeten onder één van de tafeltjes in de restaurants. Nadien kan je genieten van een zalige nachtrust in één van de stijlvolle B&B's. Heerlijk toch? 

Bekijk de tips

B&B Enjoy Today, Oudenaarde

Weekendje weg rond de Koppenberg? Relax in alle rust

Rond de Koppenberg kan je volop de weldaden van een wandeling in de frisse buitenlucht ervaren. Nadien kan je in B&B Enjoy Today samen relaxen in de sauna én genieten van een toch wel heel speciale verkwikkende nachtrust.

Bekijk de tips

Dwaallichtroute, Brakel

Lange wandelingen in de Vlaamse Ardennen

Langsheen de taalgrens stippelden we 5 uitdagende routes uit voor de fervente wandelaar. Via de wandelgids Grensgevallen rijg je de routes zo aan elkaar. Ideaal dus om je pittig wandelweekendje voor te bereiden. 

Bekijk de tips

 

Zin gekregen in nog meer winterse wandelingen? Download dan hier jouw gratis Winterwandelboekje Vlaamse Ardennen!

5 Winterse Weekends

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.