op stap bij regenweer
Is het even te koud buiten of zoek je naar een extra activiteit tussen twee regenbuien? In de Vlaamse Ardennen zijn er ook allerlei attracties die een regendag omtoveren in een leuke uitstap voor jong en oud.
 
Op deze 5 plekjes kan je terecht voor gezellige, overdekte activiteiten met familie of vrienden:
Fototentoonstelling, Ronse

Fototentoonstelling ‘De 4 seizoenen in het Burreken’ Hoge Mote – Ronse

Het Burreken is één van die schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen. Landschapsfotograaf Paul Muylaert heeft het natuurgebied twee jaar lang doorkruist. Het resultaat zijn unieke beelden met verrassende landschapspatronen en close-ups. De tentoonstelling reist door Oost-Vlaanderen en is nu te zien in de Hoge Mote, het onthaal- belevingscentrum Ronse en de Vlaamse Ardennen. Mocht je het belevingscentrum nog niet bezocht hebben, is het nu misschien het ideale moment.

Datum: nog tot en met 5 januari 2020
Openingsuren: tot 30 nov: ma – vr: 10u – 17u, za-zo en feestdagen: 14u-17u. Check www.visitronse.be voor de openingsuren in december.
Prijs: gratis
Adres: Belevingscentrum “Hoge Mote” – De Biesestraat 2 te 9600 Ronse.

Kom meer te weten

 

MOU, Oudenaarde

Museumnacht MOU - Oudenaarde 

Beleef een magische nacht tussen de eeuwenoude tapijten en mythische dieren van het MOU. Maak tijdens Museumnacht kennis met het magische dier Buraq, een beeldhouwwerk van kunstenaar Johan Tahon. Dit mythische wezen neemt voor het eerst zijn intrek in het MOU en is een voorbode voor de grote tentoonstelling die volgt in 2020.

Tip: Museumnacht op kindermaat
Ook tijdens Museumnacht beleven kinderen het MOU op hun eigen manier. Wie het pad met de mysterieuze lichtjes volgt, komt terecht in de wonderlijke groene wereld vol spannende verhalen. Trek erop uit en ga op zoek naar fabelachtige wezens.

Datum: vrijdag 22 november
Openingsuren: 18u – 22u
Prijs: volwassenen: 6 eur – kinderen: gratis
Adres: Stadhuis, Markt, 9700 Oudenaarde

Bekijk het programma

 
The Outsider, Oudenaarde

Indooractiviteiten bij The Outsider – Oudenaarde

Maak tijd voor een gezellige activiteit met familie of vrienden bij The Outsider. Ontdek er samen de gloednieuwe escaperoom “De Laatste Ronde” die – uiteraard- helemaal in het teken van de Ronde van Vlaanderen staat. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen bovendien gewoon meedoen met hun ouders! Heb je zin in nog meer gezelligheid? Neem dan deel aan de Bolletra, een supergezellige en toegankelijk volkssport voor de hele familie. Als je graag ten volle wil genieten in Oudenaardse sferen, kan je ook lekkernijen van de streek extra reserveren voor de hele groep. Vraag ernaar bij jouw reservatie!

Adres: Donkstraat 50, Oudenaarde
Contact: 055/20 70 30 - info@outsider.be

Bekijk het volledige aanbod

Hofke ter Musse, Maarkedal

Van ouds genieten bij Hofke ter Musse - Maarkedal

In dit gezellige Vintage Café kan je van ouds genieten. Houten tafels op een ouderwetse vloer, elk hoekje en rekje vol gezet met glazen vazen en koffiepotten van email. In Hofke Ter Musse kom je voor gezelligheid, voor het speciaalbier en voor de oude volksspelen, nauwkeurig gerestaureerd door de eigenaars. Na een lange wandeling smaakt de soep en de schotel charcuterie en kazen eens zo goed.

Tip: Plan hier een gezellige avond voor een familie- of vriendenfeest met huisgemaakte pizza’s uit de houtgestookte oven.

Openingsuren: nov-feb: vr: 18u-22u, za: 14u-21u, 1e en 3e zo: 11u30-20u (of op reservatie voor groepen)
Adres: Mussestraat 4, Maarkedal 
Contact: 0476/75 69 26 - info@hofketermusse.be

Kom meer te weten

 

 
Tentoonstelling, Provinciale erfgoedsite Archeocentrum Velzeke

Expo ‘Landschap door.grond'  - Velzeke

Deze expo brengt een intrigerende kijk op de relatie tussen mens en landschap doorheen de tijd. Levendige reconstructies van archeologische sites en opmerkelijke objecten uit de regio tonen wat het archeologisch onderzoek in het zuiden van Oost-Vlaanderen de laatste 10 jaar heeft opgeleverd. Vele stukken worden daarbij voor het eerst aan het publiek getoond en daar zitten soms heel verrassende zaken bij. In het bijzonder is het uitkijken naar een recente unieke vondst. Tijdens opgravingen op de Markt in Sint-Lievens-Houtem troffen de archeologen de restanten van een aapje aan. Onderzoek bevestigde dat het aapje leefde tussen 1660 en 1810.

Datum: tem oktober 2020 
Openingsuren: di-vr: 9u-17u, za-zo en feestdagen (behalve maandag): 13u-17u
Prijs: 2,5 eur
Adres: Provinciale erfgoedsite Archeocentrum Velzeke, Doolbosweg 2, Velzeke
 

 

5x gezellige binnenuitstapjes

Toerisme Vlaamse Ardennen
Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.